Uit de harde cijfers blijkt dat 1 op de 3 mensen gaan scheiden, dat is best heel veel vind ik. Ik ben er dan ook best wel trots op dat wij aankomende dinsdag al 22 jaar getrouwd zijn en dat wij al ruim 25 jaar van elkaar houden.

Mensen veranderen, wat ook heel logisch is want niemand blijft het zelfde ook ik niet. Alles wat je beleeft en meemaakt zorgt ervoor dat je een ander mens wordt. Mensen veranderen door invloeden van andere mensen maar ook door je werk en door je kinderen.

Het probleem ontstaat vaak als je allebei de andere kant op veranderd en niet de tijd en moeite neemt om met elkaar te communiseren en elkaar in zijn eigen waarde te laten. Het is heel belangrijk dat je ook tijd en aandacht schenkt aan elkaar en ook eens iets doet voor de ander.

Te veel tijd aan iemand anders schenken (buiten je relatie) kan ten kosten gaan van je relatie want dan investeer je meer in die ander dan in je eigen relatie. Het klinkt allemaal zo makkelijk maar het investeren in elkaar en communiseren met elkaar zijn wel de gouden regels.

Tenminste dat werkt bij ons zo, wij laten elkaar vrij maar nemen ook genoeg tijd voor elkaar om te praten maar ook plannen we bewust tijd in om leuke dingen te doen samen.

De beroemde midlive crisis gooit ook vaak roet in het eten, is dit alles? Het liedje van Doe Maar snapen wij en mensen van mid 30 en ouder ineens heel erg goed. Je hebt alles voorelkaar, een kind, een huis, een auto en elkaar maar weet je lieve schat wat het geval is, ik wil iets meer ik weet alleen niet wat/waar? Je bent allemaal een beetje op zoek in die fase van je leven.

Ons geheim is af en toe een weekendje weg samen of romantisch een hapje eten en wij hebben natuurlijk een gezamelijke passie gevonden SPANJE.

Natuurlijk zijn er nog heel veel dingen waar we in verschillen en dat is ook prima, we zijn wel partners maar geen tweelingen.

Dinsdag 25 januari op onze trouwdag gaan we heerlijk saampjes naar de sauna en s'avonds gaan we met mijn ouders en onze dochter bij de hotelschool eten. Met onze dochter gaan we eind maart naar Madrid en eind juni, met mijn man zijn verjaardag gaan we met z'n twee weer ergens heen( waar is nog niet bekend), zo houden we prima de balans erin en zo houden we het hoop ik, nog vele jaren voort. 

De dingen die echt waardevol zijn bezit je niet, die heb je lief!

Fotos spanje 2010 185