Op donderdag loop ik in mijn pauze de laatste tijd regelmatig even over de markt, zeker met heerlijk weer is dit aangenaam vertoeven.  Ik loop dan langs het visboertje waar ik zo nu en dan een lekker bakje kibbeling haal of langs de bloemenman, met zijn mooie tulpen of goedkoope buitenplantjes, langs de dierenkraam waar ze kattevoer per ons verkopen en langs de vele kraampjes waar ze de laatste mode verkopen nagemaakt in een goedkope versie, veel tuniekjes en veel rokken en jurken al la desiqual.

Maar xc3xa9xc3xa9n kraampje heeft toch wel mijn grootste intresse en dat is het duitse mannetje (van oorsprong komt hij van een mediterranees land denk ik) met zijn lekkere room kaasjes en olijven. Vandaag had ik de mango smaak, de advocado smaak en de hete peper smaak meegenomen, ook nog een zakje olijven met een amandel erin en 2 kleine ronde sesam broodjes, kassa xe2x82xac18 euro. Op de markt is je gulden een daalder waard zeggen ze dan.

Maar deze man is eigenlijk heel slim want als je aan zijn kraam staat mag je van alles proeven "wollen sie etwas probieren schxc3xb6ne frau" en hup dan krijg je weer een stukje brood met een lekker smeerkaasje erop en als je dan zegt "mmh lekker doe maar een bakje" dan pakt hij een groot bakje wat hij helemaal vol smeert, een echte zakenman en ik die 2 mannen in huis heb die geen kaas lusten (echte mannen eten inderdaad geen kaas) ben daar heel gevoelig voor. Samen met mijn dochter geniet ik dan extra van die lekkere smeerkaasjes met smaak want zo vaak eten we geen kaas hier in huis.

Vanavond kon ik er echter nog niet van genieten want mijn vader belde me of we lekker kwamen barbequen bij hun thuis maar van het weekend, als het hoop ik nog steeds mooi weer is, gaan we lekker smeren in de tuin zowel bij de lunch als bij het avondeten en daar kan ik me nu al op verheugen.