In het hart van de Belgische Ardennen ligt een leuk familie hotelletje en wij komen hier al jaren.

Ik schat zo’n 23 jaar al, we waren begin 30 en we kregen deze tip van mijn vriendin Lida. Het hotel ligt aan de oever van rivier de Ourthe en het restaurant staat garant voor een goede maaltijd met seizoensproducten. Wij komen hier niet alleen voor het goede hotel maar ook vanwege de heerlijke wandelingen, we printen onze wandelingen altijd uit vanaf de website van de Tukhut.(wandelvereniging)

Zeker in de herfst is de natuur hier prachtig, al die verschillende kleuren groen en rood, geweldig gewoon, wat kan ik daar van genieten.

Mijn schoonzus was hier voor de derde keer en onze dochter voor de tweede keer en wij zijn zeker al 10x hier geweest maar het verveelt nooit. Het ongedwongen sfeertje geeft je het gevoel alsof je 15 jaar terug in de tijd bent, je hebt omdat je in een dal zit geen internet bereik en kan ook niet eens bellen, waar vind je dat nog. Haha ja in Spanje op het platteland bij ons maar in België verwacht je dit eigenlijk niet, maar ik vind het heerlijk rustig.

Onze wandeling van vandaag heet Sy-Bomal-Sy bij het station ga via een spoorbrug de rivier over en na een stukje lopen ga je het bospadje in en dan moet je een behoorlijk stuk omhoog lopen/klimmen om het dal uit te komen.

We liepen over bospaden, grindpaden, door weilanden en asfaltweggetjes, wat een natuur en wat een uitzichten.

Onderweg dronken we in Bomal een lekker biertje, we kozen allemaal een andere, ieder kreeg hem in het bijbehorende glas.

Daarna liepen we de wandeling weer verder, de totale afstand is 14 km maar je doet er langer over omdat je natuurlijk vaak omhoog moet maar net zo vaak weer naar beneden moet lopen, soms zijn de paden zo smal dat je je behoorlijk goed moet vasthouden.

De linden bomen die zelfs op de kaart staan getekend zijn jaren oud en een plaatje om te zien, zo gigantisch. Het regende vandaag maar gelukkig liet de zon zich ook af en toe zien.

Ongeveer 2 km voordat we weer terug waren bij ons hotel bestelden we een bier proeverijtje, ja in België moet je gewoon speciaal biertjes drinken je ontkomt er niet aan.

Na de wandeling van 20000 stappen namen we een douche en daarna schoven we in het restaurant aan bij ons tafeltje voor een 3 gangen menu van de chef.

De dames hadden een smakelijk gerechtje met kaas en voor Les werd er een speciaal visje klaar gemaakt. De parelhoen kregen we als hoofdgerecht en ook dat smaakte zeer lekker en heerlijke Belgische frietjes erbij natuurlijk.

Het toetje was een wentelteefje met ijs en room. Tussendoor hadden we nog een bolletje kruiden ijs gehad en vooraf als appetizer een bietensoepje. We dronken er een zalige Gewürztraminer bij.

De eigenaresse Lucy vertelde in half Frans half Nederlands en met een paar Engelse woorden er tussendoor dat ze het heel zwaar hadden gehad, door de overstroming van afgelopen zomer was het hotel 3 maanden dicht geweest, er stond 1.5 meter water binnen. Nu was daar niks meer van te zien gelukkig en alles was weer mooi opgeknapt.

Naast ons tafeltje stond de papagaai die al 21 jaar een vertrouwd huisdier is daar, hij keek ons met een schuin oog aan, hé ken ik die mensen niet zal hij gedacht hebben, die komen hier zo vaak.