Wakker worden op zo’n mooie plek is een genot. We hoorden de ezels balken en de geitjes mekkeren. Leven in de natuur maar wel met comfort. IMG00267-20110629-1033

Ondanks dat deze b&b goed loopt is het niet altijd makkelijk om je hoofd boven het water te houden, je ontkomt er niet aan om er iets bij te gaan doen merkten we uit de verhalen van de bevlogen eigenaars.

Omdat dit hele handige mannen zijn houden ze zich naast het runnen van de b&b ook bezig met  kleinschalige bouwprojecten, de buurman die zijn huis hoog in de bergen heeft staan heeft hen gevraagd hem te helpen met de verkoop van zijn ruïne. IMG00272-20110629-1054

Natuurlijk konden wij het niet laten er even naar toe te lopen om te gaan kijken, een bergweggetje op en  lopen door een mooi stukje natuur toen zagen we dit vervallen pand boven op de heuvel pronken met uitzicht op zee. Daar moet nog een hoop aan gebeuren maar voor de liefhebber een leuke uitdaging. Niet voor ons want alleen de aanschaf van de bouwval lag al ver boven ons budget en dan komt de renovatie er nog bij.

Willem en Richard hebben alles bij hun eigen pand in eigen beheer gedaan, zelf hun bouwvakkers uitgezocht en heel veel zelf meegeholpen, scheelt je enorm veel en het helpt ook mee om contacten in de omgeving te krijgen. Maar je Spaans moet wel heel goed zijn, maar het wordt er ook nog beter door. IMG00268-20110629-1036

We wandelden nog even door het gebied en we waren natuurlijk ook heel nieuwsgierig geworden naar de Marokkaanse tent die ze verhuurde. Een jong gezin helemaal uit Zuid Afrika verbleef op dat moment in de zeer complete tent. Het is hier geweldig vertelde ze, de kinderen love it here.(Buitenlanders belanden hier vaak via de volgende sites: Unusual hotels of the world, Special places to stay) IMG00251-20110628-2001

Ga maar kijken hoor binnen zeiden ze vriendelijk, niet te geloven hoe compleet zo’n tent is. Er zit zelfs een bad en een keuken in. Vlakbij de tent ligt nog een heel lief boshuisje waar op dit moment een jong stel in sliep die op golfvakantie waren. IMG00254-20110628-2009

Je hebt echt alles in deze streek, mooie natuur, de zee, leuke dorpjes, golfbanen en ga zo maar door, voor ieder wat wils.

Nog even pootje baaien in het prachtige zwembad en onze vakantie zat er al weer op. In een uurtje reden we naar het vliegveld  Alicante en de terugvlucht met Vueling verliep vlekkeloos. IMG00252-20110628-2005

Deze week ging veel te snel om maar wat hebben we het weer leuk gehad. We hebben alleen nog steeds heel veel vragen.

In Andalusië zijn we natuurlijk nog nooit met een makelaar op pad geweest misschien moeten we dat ook eerst doen voordat we echt kunnen gaan beslissen in welk gebied we willen gaan zitten.

Andalusië trekt ons vanwege het mooie gebied, het warme winterklimaat en de prachtige koningssteden, Granada, Cordoba en Sevilla. Maar ook Ronda, Malaga Jerez de la frontera en Marbella zijn de moeite waard en natuurlijk de leuke witte dorpjes. Maar het ligt wel allemaal wat verder uit elkaar.

Bij de Costa Blanca ligt alles wat meer bij elkaar, de streek waar wij gekeken hebben ligt op de helft van Alicante en Valencia, er gaan dus enorm veel vluchten naar toe en de club overwinteraars is volgens mij groter hier zodat je in de winter ook nog volop leven hebt en dat is weer goed voor het toerisme.

Wat is wijsheid, zeker als je ook nog je geld wilt verdienen daar. Welk publiek komt waar en waar wil je je op richten, waar zitten meer vakantie huizen die verhuurd worden en waar zitten meer B&B’s?

We zijn er nog niet uit en alle info en ervaringen van mensen zijn dan ook van harte welkom bij ons.