Ontbijten aan de grote tafel vanaf half 10 bij b&b Caballito de Mar met Belgen en Zwitsers, het moest snel gebeuren want om 10 uur werden we al opgehaald door de volgende makelaar.

Onze Nederlandse buurman die onlangs een huis in Spanje heeft laten bouwen was erg te spreken over deze meneer. Hij laat je niet alleen huizen zien vertelde de buurman enthousiast maar hij vertelt je ook wat meer over de omgeving. Eigenlijk was hij gestopt met de makelaardij omdat hij al 65 jaar is. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en hij werkt nu zo nu en dan voor een bevriende makelaar.

Omdat hij onze buurman goed heeft leren kennen, zoxe2x80x98n huisbouw proces duurt namelijk ruim een jaar, wilde hij ons na een telefoontje van de buurman wel op sleeptouw nemen.

Vandaag was het een echte huizen bezichtingsdag, en dat op de verjaardag van Lesley, 45 jaar, geen feestje maar huizen kijken, het is weer eens wat anders.

Omdat iedere makelaar zijn eigen gebied heeft en deze meneer normaal niet het binnenland in gaat stelde hij ons voor aan een Engelse makelaar en dit keer gingen we met zxe2x80x99n allen de Jalon Valei in. Ook een uur van het vliegveld maar nu maar een klein half uurtje van de kust.

Wat zullen we hier treffen? We reden naar een urbanisatie, nee hxc3xa9 dachten wij, dit willen we niet. Maar beleefd zeg je dan nog niks en laat je het over je heen komen. IMG00220-20110628-1125

Maar toch waren we verrast toen we het eerste huis in Alacali gingen bekijken, 133 m2. bebouwd op een plot van 800 m2 daarop lag dit goed onderhouden huis. Als jullie het mooi vinden denk ik dat je het wel voor rond de 2 ton zou kunnen krijgen fluisterde onze makelaar. Nou, zeiden we, we willen toch iets anders, we willen later wat meer kamers hebben voor als we er permanent willen gaan wonen.

Op naar het volgende huis in Orba, zelfde prijsklasse maar nu 150 m2 op een plot van 1028m2 en de mogelijkheid om onder het huis zeker nog 2 kamers te maken. Ook erg mooi maar niet wat we zoeken. Ik wil wat meer landelijk zei ik, ik wil het liefst niet zoveel huizen om me heen zien. IMG00221-20110628-1153

Op naar Benidoleig ook weer een urbanisatie maar dit huis ligt helemaal aan de rand en je hebt heel vrij uitzicht, is dit niet wat? Allemaal prachtig en voor heel veel mensen erg geschikt, prijs kwaliteit erg gunstig. Ze hebben allemaal 3 slaapkamers en min 2 badkamers. IMG00224-20110628-1222

Maar dit is ook niet wat we zoeken. Daarna nam de Engelse makelaar ons mee naar Jalon, dit huis is van een oude verwarde man, het was heel slecht onderhouden, je kan hier echt een plaatje van maken, maar daar is wel heel veel voor nodig. Geld en geduld. Niet doen zei onze makelaar, maar dat hoefde hij ons niet te zeggen want de klik was er niet. We hadden niet eens de behoefte om hier een foto van te maken.

We zoeken toch meer een huis in fincastyle vertelde we en eigenlijk willen we ook wel een tennisbaan er tzt bijbouwen, zijn er geen betaalbare plots hier in de buurt?

Ja dat was er, wederom waren we van alleen al het zien van een stuk grond onder de indruk. Het lag prachtig boven op een heuvel, een stuk grond met veel potentie en redelijk dicht bij de kust. IMG00229-20110628-1259

Poeh, een huis zelf bouwen laat ons toch niet los. Maar als we dat willen moeten we toch in Nederland ook wat andere keuzes gaan maken.

Er komt ook nog een mooie Finca op de markt hoorden we met 5 slaapkamers, onze makelaar gaat daar met Duitse mensen kijken die een b&b willen beginnen, helaas hebben wij daar nu geen tijd meer voor want morgen vliegen we weer naar huis. Jammer, ik had het graag willen zien ook al was het boven ons budget.

We reden terug naar Moraira, gingen bij een leuke strandtent wat lunchen, ook reden we even langs het huis welke de buurman had laten bouwen en wat we op de fotoxe2x80x99s en videoxe2x80x99s al hadden gezien was helemaal waar, wat een kast. IMG00233-20110628-1602 - kopie

Daarna zijn we even wezen praten met de makelaar waarvoor onze aardige meneer werkt om de optie zelfbouw nog even te bespreken. We hadden enorm veel vragen die hij rustig allemaal beantwoorde. Ineens was het half 7, we moeten weg dacht ik, we moeten naar de volgende b&b voor onze laatste overnachting, we zouden daar namelijk mee eten.

We reden snel terug naar Benissa en daar gekomen reden we de bergen in bij Pinos en toen kwamen we uit in Lliber.

Wat we toen zagen overtrof onze stoutste dromen, dit is echt het toetje van onze vakantie zei Lesley de hele tijd. Midden tussen de bergen op 25 hectare grond lag deze werkelijk prachtige b&b van Richard en Willem. Refugio Marnes. IMG00260-20110628-2017

Deze mannen hebben deze plek al 9 jaar en hebben onzettend hard gewerkt om het te krijgen zoals het nu is. Echt een plaatje. Ze hebben 3 gasten kamers, een boshuisje en een Marokaanse tent. IMG00279-20110629-1143

Morgen hebben we de hele ochtend om de boel te gaan verkennen, nu eerst lekker eten met Richard en Willem, we hebben daarna nog flink gekletst en toen excuseerde de mannen zich. Bij ons kwam toen een Engelse gast zitten, een super leuke vrouw, waar we tot de late uurtjes nog mee hebben gelachen, de fles ging helemaal op, maarja het was tensl
otte een feestdag.