Buiten op het prachtige terras van Casa del Maco aten we ons ontbijtje.  HPIM6261

Jee ik dacht dat Andalusixc3xab voor ons the place to be was. Maar hier heb je ook hele mooie plekken rustig tussen het groen maar wanneer je de drukte in wil kan je die zo binnen een uurtje opzoeken.

Natuurlijk moet je niet alleen kijken waar wij willen gaan zitten maar als je je huis wilt gaan verhuren en later misschien zelfs een b&b wilt starten ook waar je gasten willen gaan zitten.

Welke doelgroep heb je op het oog.

Het type huis wat ik wil komt zeker overeen met hoe Casa del Maco eruit ziet, maar hoe wil je de indeling hebben, wil je de gastenkamers boven hebben of juist beneden. Wil je een combi eet/huiskamer of wil je een combi keuken/eetkamer. Hoe groot moeten de kamers minimaal zijn.Wat is handig als je zelf gaat bouwen, gelijk al je kamers intekenen en de afwerking later doen of eerst een compleet 4 persoons huis bouwen en later de rest bij laten bouwen?

Even stoppen, eerst maar even onze info verbreden en met iemand anders gaan praten.

Om 11 uur hadden we een afspraak met de volgende makelaar.

Wij waren door verwezen naar haar want oorspronkelijk hadden we met iemand anders een afspraak maar die moest vanwege familie omstandigheden afzeggen.

Heel precies wist ze niet wat we zochten, dus we vertelde de grote lijnen.

Zij vertelde ons een aantal basis gegevens. Wist je dat :

Elke makelaar zijn eigen gebied heeft.

De grondprijzen rond de kust veel duurder zijn dan in het binnenland.

Aan de kust haast geen kavels te krijgen zijn van 10.000 m2 voor een normale prijs.

Aan de kust de woningen meer gedaald zijn dan in het binnenland.

Aan de kust vrijwel niet mag bijgebouwd mag worden, ook geen tennisbaan.

Als je met een bouwer in zee gaat je altijd een bankgarantie moet vragen.

Je in de campo soms maar 50% financiering krijgt.

Je soms consessies moet doen vanwege je budget.

Gewoon een aantal panden moet gaan bekijken om zo een reexc3xabl beeld te krijgen van wat er te koop is voor welk bedrag.

Ze stelde voor om een pand te gaan bekijken waarvan ze dacht dat wij dat wel mooi zouden vinden.We reden achter haar aan naar Javea. We kwamen in een duinachtig gebied, ongeveer 2 km van het centrum en 4 km van Denia, het huis waar we gingen kijken was van Engelse mensen die daar permanent woonden maar graag wat anders wilde nu ze wat ouder werden. IMG00186-20110627-1625

Een oprijlaan voerde ons naar een pittoresk en verassend huis van 160 m2. Aan beide kanten van de oprijlaan lag een grote tuin, daarnaast lag land van de boer, je zit dus helemaal vrij. IMG00187-20110627-1625

Het huis ligt op 1800 m2, wij waren verbaasd hoe groot dat nog was. In het huis zijn 3 slaapkamers en 2 badkamers, er was ook nog een buitenkeuken en een zwembadhuisje met een douche en toilet. Een super schattig huis. Het huis heeft op de markt gestaan voor xe2x82xac465.000 en nu was de vraagprijs 3 ton en er viel nog te onderhandelen!!!!! IMG00189-20110627-1629 - kopie

Als tweede huis zou dit helemaal perfect zijn en dit bedoelde ze dus met consessies doen. Je mag niet uitbreiden hier en je mag er geen tennisbaan laten aanleggen.

Dus als we hier permanent zouden wonen kunnen we niet onze inkomsten hieruit halen, maar als tweede huis is het onwijs lovely.

Goed en leuk om gezien te hebben. We hebben weer wat om over na te denken.

Die dag zijn we ook nog even in Benissa centrum wezen kijken, je hebt er 2 leuke straatjes and thatxe2x80x99s it. Onze volgende b&b lag ook in Benissa maar op de grens met Moraira. IMG00183-20110627-1225

Benissa Costa, in urbanisatie San Jaume, tussen het groen op een heuvel liggen allemaal grote vrijstaande huizen met uitzicht op de zee. B&B Cabalitto de Mar  IMG00215-20110627-2037

Niet echt een plek waarvan je zou verwachten dat daar een b&b zou liggen, het is soort luxe woonwijk. Toen we de trap op liepen zagen we de eerste van de vele boeddhaxe2x80x99s die daar tussen de strandtent achtige houten meubels stonden. IMG00196-20110627-1828

Deze b&b heeft maarliefst 10 kamers, 2 zwembaden en een jacuzzi. De Belgische eigenaren Sabrina en Pierre hebben hier een hele relaxe sfeer aangebracht, in Belgixc3xab had Sabrina een goedlopend restaurant, een winkel en een cafxc3xa9 maar toen ze een ernstige ziekte heeft weten te overwinnen heeft ze het roer helemaal omgegooid. IMG00205-20110627-2032

Het zijn aparte types, maar ik geef ze geen ongelijk om te gaan voor het geluk, xc3xa9xc3xa9n nacht in deze b&b was voor ons trouwens voldoende. Maar wel leuk om meegemaakt te hebben. IMG00211-20110627-2034

Vaak kookt Sabrina voor haar gasten een maaltijd, maar nu waren er maar 3 kamers bezet. De komende maanden zaten ze elke dag vol, incl kinderen zou ze dan voor 30 personen koken en dat vind ze helemaal geweldig vertelde ze. Ze hebben een heerlijke grote keuken waarin je je lekker kunt uitleven. IMG00217-20110628-1010

Wij kregen die avond de tip om naar een leuk restaurantje pal aan de zee te gaan. Betaalbaar, lekker eten en een mooi uitzicht, Restaurante Chamizo. IMG00216-20110627-2131

Toen we rond 11 uur weer thuis kwamen hebben we in de woonkamer op een mega groot tv scherm Robin Hood gekeken, deze film wilde Lesley altijd al graag zien en om 12 uur werd hij jarig. We keken nog even naar buiten de sterren stonden te stralen in de lucht. Heerlijk om in Spanje je verjaardag te vieren. Van harte schat!