Gezocht: Spaansgeluk

Door onze zoektocht die inmiddels een paar jaar geleden begonnen is zijn we heel wat ervaringen rijker geworden, we hebben in veel b&bxe2x80x99s geslapen, met veel mensen gesproken en een aantal gebieden in Spanje uitgeplozen mede daardoor zijn we tot de conclusie zijn gekomen dat we eerst voor een tweede huis willen gaan.

Op dit moment onderzoeken we waar en wat.

Ons droomhuis moet aan een aantal wensen voldoen. We vinden het niet erg om klein te beginnen maar het huis moet wel uit te breiden zijn omdat we er later wel misschien permanent willen gaan wonen. Het mag best een opknapper zijn, geen ruxc3xafne maar een huis waarin je wel je eigen sfeer kan aanbrengen.

Nu zijn er in Spanje ook een aantal regels gekomen die er vroeger niet waren en in elke streek zijn die regels net weer even anders. Zo moet de grond min. 10.000 m2 zijn anders kan je niet zomaar bijbouwen of er moet al een gebouwtje opstaan die opgeknapt kan worden.

Dus wat zoeken wij : Een huis dat nu min 2 slaapkamers heeft op een grondstuk van min. 10.000 m2 (uiteindelijk willen we 4 of 5 slaapkamers hebben). Ook willen we er gelijk een zwembad bij bouwen en later de mogelijkheid hebben er een tennisbaan bij te bouwen. We willen max een uur van het vliegveld en max 45 min. van de kust. We houden van huizen in Finca style, modern spreekt ons niet aan. Het liefst zit ik in het groen en ik wil bijna geen buren zien maar er moet wel een dorpje dichtbij zijn voor wat boodschappen en ook moeten er in de buurt wat restaurantjes zitten. HPIM6271

Zijn dit onmogelijke eisen met ons budget?

Omdat het om een tweede huis gaat willen we het huis wel gaan verhuren een aantal weken per jaar, zeker in de maanden juli en augustus.

In Nederland had ik al met diverse makelaars contact gezocht en verteld over onze wensen, moeilijk, moeilijk zeiden ze allemaal. Maar overal staat toch dat de huizen zo goedkoop zijn in Spanje, dat het aanbod heel groot is en dat je nu moet kopen?

Het is moeilijk om een goede makelaar te vinden die jou wensen kan vertalen en je een leuk aanbod van huizen kan showen.

Heel veel makelaars hebben woningen pal aan de kust, woningen in een urbanisatie of woningen die wij te modern vinden of de woningen staan op een te klein grondstuk.

Na al die gesprekken met de makelaars op voorhand kwamen we erachter dat het aanbod van huizen in Spanje groter lijkt dan het daadwerkelijk is, want je kunt je huis bij diverse makelaars aanbieden maar alleen degene die het verkoopt krijgt courtage.

Ook zeggen ze allemaal dat het dieptepunt al geweest is, dat geloof ik trouwens niet en ik denk dat er nog flink te onderhandelen is.

Ook zijn het de huizen pal aan de kust die het meeste aangeboden worden en daar zitten vaak appartementen bij en de locatie waar veel huizen te koop staan verschilt ook heel erg.

Apart vind ik het dat sommige makelaars je niet eens terug bellen of bijna geen moeite voor je willen doen om iets passends te vinden, waarschijnlijk willen die niet verkopen.

Uiteindelijk hebben we er 3 gekozen waar we wel een goed gevoel bij hadden en zijn daarmee op pad gegaan.

Na het ontbijt bij Casa del Maco kwam een Engelse makelaar ons ophalen, dat vind ik nou leuk het begint al met een service. Via een Nederlandse makelaar die met hem samen werkt zijn we met hem in contact gekomen.

Wat wij willen is inderdaad niet makkelijk daarom had hij ons voorgesteld om zelfbouw te overwegen. Hij had een paar prachtige grondstukken te koop staan die groot genoeg zijn om er legaal iets op te bouwen. Ongeveer een uur van het vliegveld en 3 kwartier van de kust.

Op naar het binnenland, de grondstukken lagen in een prachtig groene omgeving, vlakbij een klein dorpje.  HPIM6268

Ik ga jullie niet precies vertellen met wie en waar we geweest zijn want we zijn alles nog aan het overwegen. Maar ik kan je wel vertellen dat we onder de indruk waren. HPIM6272

Na deze bezichtiging zijn we ook nog naar een huis gereden in Calpe dat in aanbouw is zodat we de materialen konden zien waar zij mee werken, alles eco vriendelijk. Een heel apart systeem, dit hadden wij nog nooit gezien. Het huis waar we nu in wonen in Nederland hebben we ook zelf laten bouwen dus we weten er wel iets vanaf. Met dit moderne systeem kan je alle kanten op en je kan zelf de style en de indeling van je huis bepalen. Calpe

De Engelsman bracht ons aan het eind van de dag weer terug en mijn hoofd duizelde. Snel maar even het zwembad in en ontspannen.

Sxe2x80x99avonds bij het heerlijke diner kan je wel raden waar wij saampjes niet over uitgepraat raakten. IMG00171-20110626-2023