Het was een kort nachtje, maar we hebben ook maar een week en dan wil je zo veel mogelijk meemaken. Onze mooie camera die we vorig jaar gekocht hadden zit in de handtas van onze dochter mee naar Amerika, dus wij hadden het oude beestje maar weer van stal gehaald want je wilt toch wat vastleggen iets minder kwaliteit, maar wat maakt het uit we doen het er maar mee. 4

Na het ontbijt namen we afscheid van de mannen, Matt erg druk achter de schermen en met Kaola hadden we wat meer gesproken, een leuk vriendelijk koppel en wanneer je in Valencia bent is het bij hun echt een leuke plek om te verblijven. 5

Valencia is de derde grootste stad van Spanje maar het is zo intiem dat het haast wel een dorp lijkt, alles is op loopafstand te bereiken, behalve het strand misschien, dat ligt iets verder. HPIM6157

Ik vind het een leuke stad, wel heel anders dan Madrid en Barcelona, in 3 dagen kom je hier al een heel end. Die ochtend hebben we nog een laatste rondje stad gelopen. HPIM6186

Langs de pleintjes, de winkels en het Stierenvechters gebouw en als toetje nog een lekker yoghurtijsje bij xc3xa9xc3xa9n van de vele ijstentjes. IMG00152-20110624-1131

We zijn daarna op de metro gestapt om bij het vliegveld onze auto op te halen a.k.a. pitufo(smurf).

Op de afgesproken tijd stond er een busje van Sol a Mar voor de luchthaven klaar om ons na ongeveer 10 minuten rijden de sleutel van onze pitufo te overhandigen.

Eigenlijk wilde we nog langs de paella rijstveldrijden in Lxe2x80x99Albufera rijden maar natuurlijk reden we weer verkeerd, je hebt namelijk een A7 en een AP7 naar Alicante en wij hadden in onze pitufo geen navigatie dus kozen we de a7, fout fout.

Na een tijdje kwamen we daar pas achter, toen moesten we door het land heen steken om weer op de goede weg uit te komen. Onderweg tussen de fruitbomen in zagen we allemaal vrouwtjes zitten op plastic stoeltjes en zij verkochten echt geen fruit.  Apart, in het ene land zitten ze achter de ramen en in het andere land in de boomgaard.

Na ongeveer 1.5 uur ipv een uur reden we Jesus Pobre binnen een klein dorpje vlakbij Denia en Jxc3¡vea/Xabia (spreek uit Gabia). Langs de rand van een klein weggetje lag een prachtige Spaanse finca, helemaal in onze style, echt een plaatje El Cortijo Viejo

Leuk dat terras met die bogen en die oude dakpannen. De eigenaren waren er nog niet, we werden verwelkomt door een vriendin van hun die daar een weekje logeerde. Supervriendelijk schonk ze voor ons een glas rosxc3xa9 en een biertje in, olijfjes en zoutjes erbij en smullen maar. HPIM6230

Later schoven er nog 2 gasten aan, een leuk stel uit Nederland en toen kwamen onze gastheren thuis Rolf en Pieter.

Ik had gelijk een leuk gesprek met Pieter een spontane leuke man, hij vertelde dat ze hier eigenlijk per toeval beland waren, ze hadden beide hun baan opgezegd en zijn 1.5 jaar met de camper gaan rondtrekken, de Costa Blanca sprak hun wel aan en toen ze dit huis zagen waren ze in xc3xa9xc3xa9n klap verliefd en dat kan ik me helemaal voorstellen. HPIM6232

Ze hebben wel nog flink wat moeten klussen maar dan heb je ook wat. Ze hebben 3 schitterende ruime kamers vol privacy incl tv en wifi.

Ondanks dat Rolf last van zijn keel had wist hij toch een zalig 4 gangen menu op tafel te zetten, geserveerd in wetchwood servies, dat is nou klasse.

Na het eten reden we met Pieter mee samen met de andere gasten naar het dorp Jxc3¡vea. Tussen de kleine witte Spaanse straatjes door belanden we op een groot dorpsplein.

Op dat plein stonden grote, dacht ik, opblaaspoppen, maar niks was minder waar, het waren poppen van mensen en dieren, gemaakt van hout en een soort papiermache, een waar kunst werk.

Bij het feest Foqueres de San Juan wordt op de finale dag eerst heel veel vuurwerk afgestoken en daarna worden de poppen (la Crema) verbrand. Javea-11

Maar dat het zoxe2x80x99n spektakel was had ik nooit gedacht, ik heb nog nooit ,echt nooit van mijn leven zoxe2x80x99n prachtige proffesionele vuurwerk show gezien, het duurde wel 25 minuten, allemaal op de maat van de muziek, klassiek afgewisseld met modern. Echt adembenemend en dat in dat kleine Spaanse dorpje, dit heeft me een geld gekost, werkelijk 10 duizende euroxe2x80x99s schat ik.  

Daarna werden de poppen in de brand gestoken, alle kinderen uit dat dorp die dat jaar 18 waren geworden stonden op de eerste rij, zij werden nat gespoten door de brandweer en toen het vuur iets minder was dansten ze in en kring rond het vuur, nat gehouden door de grote brandweer spuit.

Deze avond was een hele belevenis, die ik niet had willen missen.

Weer lagen we pas rond 2 uur in bed.