Het was maar goed dat we lekker aan de Aqua de Valencia gezeten hadden gisteren zodat we toch nog redelijk geslapen hebben want onze Australische buurman bleek vreselijk te snurken, geen gewone snurk hoor, nee het leek wel of hij stikte, die arme man.
Gelukkig stond er die ochtend een geweldig ontbijt op ons te wachten om 9 uur dus de nacht waren we alweer snel vergeten. We konden zelfs een glas cava bij het ontbijt nemen maar dat ging ons toch even iets te ver, we hadden die dag namelijk nog een druk programma voor de boeg.

We liepen langs Plaza de la Reina het plein wat aan de andere kant van de kathedraal ligt, er staan allemaal kraampjes waar ze toeristen hebbedingetjes te koop aanbieden.HPIM6164
Als je iets door loopt zie je op de hoek een geweldige ijswinkel liggen, de gekste smaken verkopen ze hier niet alleen zoet maar ook bv de smaken olijven en tomaten ijs en nog meer gekheid. HPIM6165

Aan de aan de overkant van die marktkraampjes staan nog steeds mensen in zelfgemaakte tenten te protesteren tegen de regering . IMG00156-20110624-1211
We liepen door naar het Mercado Central , dit is een overdekte markt met honderden stalletjes, het is de grootste overdekte markt van Europa. HPIM6174
Erg leuk om door heen te lopen, natuurlijk wilde ik een horchata drinken dat werd daar vollop verkocht. Het is een koud drankje wat gemaakt wordt van amandelen water en suiker, ik weet het niet, ik vond het niet vies maar het blijft wel bij die ene keer het is niet mijn smaak, het voelde een beetje droog aan bij je tanden. HPIM6180

Na onze ogen de kost gegeven te hebben liepen we langs een prachtig gebouw waarin het keramiek museum gevestigd is. HPIM6167
We zijn door een aantal winkelstraatjes gelopen in de luxe wijk Colon om zo uit te komen bij de andere markt Mercado Colon, dit is echter een voormalige marktplaats, nu vind je er alleen wat luxe terrasjes. HPIM6168
Het is een mooi gebouw om te zien, het schijnt ontworpen te zijn door een vroegere leerling van Gaudi. HPIM6189

Vlakbij Porta de la Mar (een soort Arc de Triomphe) zijn we het Turia park ingelopen. HPIM6169
Het turiapark is een 9 km lang park wat als een soort stadsmuur om de stad heen loopt. HPIM6194
Vroeger stroomde hier de rivier de Turia maar in de Franco tijd is deze droog gelegd. In dit park kan je heerlijk wandelen en je ziet de kinderen voetballen of spelen in het water. Ook veel trimmers en fietsers tref je er aan. Wij liepen heerlijk op ons gemakkie naar een andere actractie van Valencia, Ciudad de las Artes y las Cienias.  Ik had er geen idee van dat het zo groot was, het zijn 4 moderne gebouwen achter elkaar. HPIM6201

De ontwerper is Santiago Calatrava, je moet er van houden maar ik vond het wel indrukwekkend om te zien.  IMG00098-20110623-1433

Palau de las artes is sinds deze maand ook te huur voor bruiloften, het kost maarliefst €10.000 euro maar dan heb je ook wat, de eerste die er ging trouwen was de voormalige Real Madrid voetballer Raoul Albiol die van oorsprong uit Valencia komt. Raul albiol

Terug zijn we met de bus gegaan, bus 95,we dachten dat deze wel in het centrum zou stoppen maar toen we in de gaten kregen dat dat niet het geval was zijn we maar uitgestapt. Bij toeval bleek dat we vlak bij de botanische tuinen waren. We zijn er niet in geweest maar we zagen wel allemaal katten lopen, die worden daar namelijk opgevangen.

We liepen langs de Torres de Quart weer de binnenstad in. IMG00116-20110623-1610
Deze poort bestaat al sinds de vijftiende eeuw. Bij het gezellige barretje Jaume onder de bomen wederom een Aqua de Valencia gedronken.

Inmiddels hadden we best wel trek gekregen want het was al half 4, toen maar even door gelopen naar Sagardi en daar een lekkere koele cava gedronken met wat pinchos erbij. De stokjes worden geteld. HPIM6208

Terug naar de b&b om ons op te frissen en even te relaxen. En toen vamos a la playa. Want St Juan werd gevierd, opgestapt bij  Pont de Fusta reden we met een bovengrondse metro naar het strand. Wat is dit voor een feest dachten we. We stonden helemaal opgepropt met allemaal jongeren van 16 tot 23 in de metro en dat een half uur lang. Bij dr lluch zijn we uitgestapt en liepen als een paar zombies mee het strand op. IMG00123-20110623-2205

Wat een mensen, niet alleen jongeren hoor, mensen van alle leeftijden. Ze haden allemaal koelboxen mee met eten en drinken. Er werden overal kampvuurtjes gemaakt. Het begin van de zomer werd gevierd, als je over het kampvuur springt en daarna de zee in gaat en over de golven springt mag je een wens doen.

Wij gingen op zoek naar een restaurantje om te eten, we hadden gehoord dat je de lekkerste paella van Spanje op het strand van Valencia moet eten. De aanbevolen tent La Pepica was dicht toen zijn we maar beland bij de buren daar smaakte de paella die in 25 minuten speciaal voor ons werd klaar gemaakt ook heerlijk. IMG00132-20110623-2319

De haven was helemaal dicht ivm de grandprix, want de volgende morgen beginnen de eerste oefensessies.

Veel ouderen taaiden af bij het strand en de jongeren bleven samen met een DJ die op een groot podium stond de hele nacht door feesten.  HPIM6221
Ik heb zelden zulke drukke feesten zo vredig zien verlopen, er was geen enkel opstandje te bekennen, volgens mij was dat in Nederland wel anders geweest.

Stinkend naar de rook gingen we met de late metro weer terug naar de b&b en rond 2 uur lagen we in ons bedje, moe genoeg om door de snurker heen te slapen.