Samen naar Schiphol met onze dochter alleen zij gaat naar Amerika en wij gaan naar Spanje. Wij gaan relaxen en hopelijk in mooie b&b’s verblijven en we gaan ook op huizenjacht echter zij gaat iets heel anders doen, ze gaat namelijk haar hostfamilie na 2 jaar weer zien en afspreken met al haar Amerikaanse vrienden.

Onze zoon is deze week alleen thuis, druk aan de studie maar gelukkig had hij nog wel even tijd om ons naar het vliegveld te brengen.

We vlogen met Transavia naar Valencia. Normaal gesproken heb ik al weken van te voren een auto geboekt, altijd via BCO. Nooit geen problemen maar nu probeerde ik het slechts 3 dagen van te voren, er stonden genoeg auto’s op hun site, maar toen ik gereserveerd had kreeg ik een berichtje dat ze die auto niet meer op voorraad hadden en ze boden een andere auto aan voor de zelfde prijs alleen een kleiner model, nou ja geen probleem, maar er waren problemen bij ziggo dus ik kon niet snel reageren via onze normale e-mail en reageerde toen maar via mijn hotmail, helaas accepteerde ze dat niet. Uren later deed Ziggo het weer en gaf ik accoord voor de andere auto maar deze hadden ze ineens ook niet meer, het aanbod nu was een heel klein autootje tegen het dubbele tarief. Ik was er helemaal klaar mee en zei dat ik daar niet mee accoord ging en dat ik zelf op de luchthaven wel wat huurde.

Maar big problem want op de luchthaven bleek dat er geen auto meer te krijgen was i.v.m. de Grand Prix die dit aankomende weekend  in Valencia gehouden werd (wisten wij veel), wat nu?

Dan maar met de metro naar de stad, in ongeveer 20 minuten waren we er, voor maar €2,40 p.p, een prima rechtstreekse verbinding, uitstappen bij Xativa vlakbij het treinstation van Renfe. IMG00143-20110624-1123
De hal van dat station is versierd met mozaieken van de omgeving en er zijn mooie muurschilderingen, leuk om even doorheen te lopen, op dit moment is er ook een tentoonstelling van bonsaiboompjes in de hal. IMG00141-20110624-1121

We liepen in 10 minuten door de oude stad naar onze b&b van de komende 2 nachten Valencia Mansion. We hadden al veel  leuke verhalen over deze b&b gehoord en niks was teveel gezegd. Echt midden in de stad op een toplocatie in een echt Spaans herenhuis lag deze knusse b&b van Matt en Kaola. HPIM6158
Ze runnen deze b&b nu ongeveer 3 jaar. Ze hebben 3 gastenkamers en twee badkamers, een hoge woon en eetkamer alles ingericht in een mooie klassieke style. Hun website is alleen in het Engels en ik denk dat mede daardoor hun b&b veel mensen uit verschillende landen aantrekt. Wij zaten daar namelijk tegelijkertijd met Australische en Engelse mensen.

We werden met een glas bubbels door de charmante Kaola ontvangen, hij komt van oorsprong uit Hawai en spreekt dus ook vloeiend Engels, hij hoorde van ons auto probleem en ging gelijk voor ons bellen met Hispa car en regelde hun laatste auto, een klein maar ook heel goedkoop pitufo blauw autootje. Ik was helemaal opgelucht. IMG00214-20110627-2036

Na even lekker gekletst te hebben zijn we de stad ingelopen en hebben we veel gezellige pleintjes ontdekt. HPIM6161

Om de hoek zit gelijk Plaza de la Virgen, een autovrij plein met fontein in het midden, aan de ene kant heb je de kathedraal en de ander kant allemaal terrasjes. HPIM6159
In de straatjes die daar op uit komen heb je allemaal leuke kleine barretjes. Calle Caballeros en Plaza Negrito zijn een aanrader. HPIM6215

In de zon een lekkere Aqua de Valencia drinken is een must. Het woordje aqua is een valkuil, want niks geen water het  is cava gemengd met jus, cointreau, wodka en suiker en iedere bar gebruikt net weer even een ander mengsel, zo heeft ieder een eigen geheim recept.  Het is een zalig drankje, maar heel gevaarlijk want je moet het niet te snel drinken, het smaakt als limonade.

Die avond hebben we een paar straatjes achter de b&b gegeten in tapasbar las Cuevas. HPIM6171
Leuke plek en zalige tapas, je kan kiezen van de kaart maar je kan ook wat aanwijzen bij de bar. HPIM6170

Na nog een drankje op Plaza de los Fueros bij het gezellige barretje La Maruja met uitzicht op de stadspoort Torres de Serranos (ligt tussen het Turiapark en de wijk El Carmen)en dag 1 zat er alweer op jammer genoeg.