Mijn zoon zit inmiddels ruim een maand in de States wat gepaard is gegaan met de nodige ups en downs. Ja als moeder zijnde blijf je je toch zorgen maken om je kind hoe oud ze ook zijn.

Ik heb een leuke reunie gehad met wat oude klasgenoten van ruim 25 jaar terug en we hebben wat leuke weekendjes en avondjes gehad met vrienden.

Op mijn werk is het onrustig, de bank is aan het fuseren en reorganiseren en binnen nu een en 4 maanden hoor ik of ik mijn baan kan houden en waar ik geplaatst wordt.

Ik heb dus ontspannende dingen gedaan maar ik heb ook spanning gehad. Op het moment heb ik alleen het gevoel dat ik niet goed in balans ben en daarom heb ik aangeklopt bij dokter prik.

Dokter prik is onze acupunturist. Nou ja onze, mijn kinderen hebben er ook gelopen en nu ben ik aan de beurt, bijna de hele familie dus.

Hij heeft mijn zoon van een vervelende sportblessure af gehoplen dus ik heb wel vertrouwen in dokter prik.

Dokter prik heeft een andere levensvisie dan ik.

Hij is van oorsprong fysiotherapeut en hij wilde de mensen ook nog op een andere manier helpen en heeft toen in China acupunctuur erbij gedaan, tevens weet hij veel over voeding en kruiden.
Hij gaat ook elk jaar in retraite vertelde hij.

Een retraite is een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening, je kan dit in een groep doen met hulp van een leider maar je kan ook naar bv een klooster of een ander land gaan, je gaat een aantal dagen intensief mediteren. In zo’n situatie ben je gedwongen om met jezelf geconfronteerd te worden, jezelf diepgaand te zien en jezelf te ontmoeten.

Ik vertelde dat ik er niet zoveel mee heb en dat ik niet denk dat het voor mij werkt. Ik ben een boek aan het lezen eten, bidden en beminnen, en dat vind ik wel een heel interssant boek hoor maar ik ben zo niet. Ik denk dat ik met positief denken heel ver kom. Maar dat wil niet zeggen dat ik wel open sta voor andermans ervaringen.

Hij vertelde dat tijdens het mediteren we onze verwarde en (over)haastige gedachten en zienswijzen transformeren zodat deze beter overeenkomen met de werkelijkheid en we in plaats van onrust en woede meer mededogen en liefde voelen. We zitten heel vaak verstrikt in onze eigen verwarrende emoties en vooroordelen die we over de wereld en onszelf hebben, met meditatie proberen we ruimte en duidelijkheid te scheppen in onze eigen geest.
Iedereen is bezig om maar niet te diep naar binnen te gaan en als we ons niet goed voelen proberen zoveel mogelijk prikkels van buitenaf te gebruiken om nare of vervelende dingen te vergeten. We gaan naar de bios, we gaan achter de computer, we kijken tv we gaan naar vrienden etc etc.

Prima en leuk allemaal maar we vergeten om naar binnen te gaan om te kijken waar het echt allemaal vandaan komt, daarbinnen vinden we heel veel pijn en verdriet maar daar liggen ook veel mooie dingen en veel creatieviteit, dat houden we nu allemaal verborgen voor onszelf alleen maar omdat we die confrontatie niet aan durven gaan.

Toen ik dat hoorde werd ik toch even stil, hij heeft gelijk dacht ik,  want als ik me niet goed voel is het eerste wat ik doe, iemand bellen om iets leuks te plannen maar ik ga zelden naar binnen in mijn eigen ik daarvoor heb ik het te druk in mijn hoofd, dat wil ik helemaal niet. Ik stop te veel weg.

Maar nu geeft mijn lichaam mij een signaal, ik voel me niet goed en de leuke dingen helpen ook niet meer altijd.

Ik heb last van vocht vasthouden, ik lijkt af en toe wel een michelin mannetje, ik heb last van mijn spijsvertering en nog wat meer kwaaltjes.

Dokter prik kwam er al na een paar behandelingen achter, een paar prikjes met zijn naaldjes helpen niet alleen.Image006

De ying en de yang (twee tegenover elkaar gestelde krachten) vertelde hij moeten elkaar vinden, daar tussen liggen energiebanen (de energie cirkulatie) de chi en bij mij is deze verstoord. Het gaat pas weer stromen als we eerst kijken naar mijn spijsvertering dat is de basis van je lichaam. Als deze goed werkt kunnen heel veel andere verstoringen verholpen worden met de naalden.

Ik moet zeggen hij heeft mij overtuigt tot nu toe. Ik heb wat voedingadvies gekregen en wat chinesekruiden druppels en ik moet ook langs mij huisarts gaan voor nog wat andere dingetjes en ik ga kijken of het werkt. Ik hoop het van harte.

Gelukkig ben ik een positief mens en zie dit ook heel zonnig in. Maar dokter prik vond ook dat ik wat te veel hooi op mijn vork neem en een redelijk druk leven heb, dat mag allemaal wel wat minder vond hij. Neem wat meer de rust en tijd voor jezelf was zijn advies.

Nou dat komt goed uit want volgende week maandag zit ik een week in Barcelona met mijn dochter, en in Spanje hebben ze die levenswijze al uitgevonden,